< Vorige Volgende >

De reus

Installatie met audiogidsen. Reus, knutsel/fantasie, poëtisch.

Een reus voor je neus. Hij draagt een lange jas met knopen. Echt mooi! Wat denk je, zou jij die willen kopen? Kom op bezoek bij deze grote man en volg zijn verhaal. Een stem in je oor vertelt precies wat te doen.

DE REUS is een kijk- en luisterinstallatie voor kinderen/familiepubliek. Door middel van tape op de grond, een klein decor en een deurgat wordt een kamer gecreëerd. Maximum 10 personen kunnen tegelijk naar binnen. Via een audiofoon wordt elke bezoeker gegidst langs de reus en zijn verhaal tot bij de ontwerptafel. Daar kan elk naar eigen goesting een knopenkunstwerkje knutselen. De creaties kunnen mee naar huis of achterblijven in de etalage.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

  • Doelpubliek: gezinnen met kinderen (4+) – kinderen zelfstandig (6+).
  • Een visite aan ‘De reus’ varieert naargelang de bezoeker tussen 10 à 20 minuten. Van zodra er een audiogids vrij is, kan er weer iemand aansluiten.
  • Deze installatie kan geboekt worden per dag of per week. De boeker voorziet zelf een vrijwilliger voor het onthaal en beheer van de audiogidsen. Indien gewenst kan er voor 1 dag wel een begeleider van Casa Blanca aangevraagd worden.
  • Voor de plaatsing is ongeveer een ruimte nodig van 4 m breed, 8 m lang en 2,5 m hoog.

Bekijk ook