< Vorige Volgende >

Het fluistersalon

Multi-installatie met audiogidsen. Kom eens piepen + Lopen op wolkjes + De reus.

Shhht… het fluistersalon gaat beginnen. Zet je oor aan de foon en stap stilletjes binnen. Je hoort wondere woorden en zoete zinnen die je laten kijken, dromen, doen en verzinnen.

HET FLUISTERSALON is een soort van museum met 3 zaaltjes (De reus, Kom eens piepen, Lopen op wolkjes) waarin je telkens iets anders kan beleven. Als bezoeker kies je aan de inkom van het fluistersalon een zaal uit. Je krijgt de bijhorende audiogids rond je hals en een lijn op de grond wijst je de weg. Eens op je bestemming, word je op maat gegidst via stemmen in je oor. De ene keer klinken deze speels, vaak poëtisch, soms lekker gek. Verdwaal even in een bubbel en laat je verrassen! Daarna zin in meer? Vraag bij de inkom de audiogids van een ander zaaltje…

PRAKTISCHE INFORMATIE:

  • Doelpubliek: gezinnen met kinderen (4+) – kinderen zelfstandig (6+).
  • Een bezoek aan één fluistersalon-zaaltje varieert naargelang de bezoeker tussen 10 à 20 minuten. Per zaal kunnen er maximum 10 personen tegelijk binnen. Van zodra er een audiogids vrij is, kan er weer iemand aansluiten.
  • Deze multi-installatie kan geboekt worden per dag of per week. De boeker voorziet zelf een vrijwilliger voor het onthaal en beheer van de audiogidsen aan de inkom van het fluistersalon. Indien gewenst kan er voor 1 dag wel een begeleider van Casa Blanca aangevraagd worden.
  • Voor de plaatsing is een kleine 100 m² nodig. Dit is een ruwe optelsom van de benodigde ruimte voor: de inkom van het fluistersalon, De reus, Kom eens piepen en Lopen op wolkjes. We zoeken graag mee welke opstelling mogelijk is!

Bekijk ook