< Vorige Volgende >

Triennale Brugge (2015)

Kijkwijzer. Triënnale Brugge.

Elk jaar bezoeken meer dan vijf miljoen mensen Brugge. Wat als zij er ook zouden blijven wonen? Wat als een beschermde historische stad als Brugge plots zou uitgroeien tot een megapolis? Dat is het uitgangspunt van de Hedendaagse Kunst en Architectuur Triënnale Brugge 2015.

Hoe kunnen/zullen we onze steden van de toekomst vormgeven? Voor de triënnale hebben kunstenaars vanuit deze vraag, vanuit hun visie en met betrekking tot Brugge, een kunstwerk gecreëerd. Hoe denken kinderen over deze vraag? Hoe kijken zij naar de toekomst van de stad? En wat vinden ze van de werken die de kunstenaars rond deze vraag hebben uitgewerkt?

Met de kijkwijzer in de hand kan je als leerkracht vanuit dit opzet zelf met je groep op ontdekking door de stad. Voor elk kunstwerk is een fiche opgemaakt van twee bladzijden. Je vindt er onder andere een foto van het kunstwerk en van de kunstenaar, bondige informatie en leuke impulsen om het kunstwerk samen met je leerlingen te beschouwen. Alle fiches zijn opgebouwd volgens eenzelfde stappenplan.

Bekijk ook