2023

Grensland gaat van start. Met veel goesting en gezonde spanning beginnen we er aan. Dit traject wordt er eentje van al doende leren, van durven proberen en hoogstwaarschijnlijk ook van hier en daar eens herbeginnen. Volg op deze kalenderpagina onze eerste stappen.


over de taalgrens

Picknick in het park

Het staat al een tijdje op onze verlanglijst:
‘Samenwerken met een jeugdorganisatie uit Wallonië’.
Met ons beste Frans op zak, stappen we over de taalgrens. Reform asbl ziet het wel zitten om samen op weg te gaan. Na enkele eerste experimenten worden we partners in het uitwisselingsproject ‘Picknick in het park’. Een Vlaamse en Waalse school gaan bij elkaar op bezoek. Ze mixen lokale culturen (inclusief groenten en fruit) en toveren zo een herfstpicknick uit hun mouwen. We ronden eind oktober af, op zelfgemaakte picknickdekens in de schaduw van het kasteel van Edingen. Olé Olé! Santé!


samenwerking met
Freinetschool De Klaproos Geraardsbergen
Ecole Communale de Marcq
Reform asbl


financiële ondersteuning
Scholen Switch Prins Filipsfonds


Verdrempeld toch!

Krikrak Brugge

Krikrak is een gratis familiefestival in Brugge. Dit jaar spreken we er af met een groep dove en slechthorende gezinnen. Helemaal benieuwd wat het programma deze keer te bieden heeft! De tolk VGT (Vlaamse Gebarentaal) ondersteunt waar nodig. Een dove begeleider bereidt samen met Casa Blanca een workshop voor.


Samenwerking met
Musea Brugge
Doof&Jong


Casa Blanca bouwt al enkele jaren aan expertise rond cultuurbeleving bij kinderen met een auditieve beperking. Dit kan enkel dankzij de warme ondersteuning van Doof&Jong en de medewerking van onze culturele partners.

Reykjavik

Casa Blanca steekt in november de landsgrenzen over. In Reykjavik denken we samen met andere Europese jeugdwerkers na over ‘intersectionaliteit’. Hoe kunnen we de gelaagde realiteit van kinderen en jongeren beter begrijpen? Hoe kunnen we vanuit deze invalshoek verder groeien naar een meer inclusieve organisatie? Hoe kunnen we kunst en cultuur via deze weg toegankelijker maken voor een grotere groep kinderen?


met dank aan
JINT
Erasmus+ Youth in Action
Bataljong Komaf